Burulmaya zorlanan düzgün kesitli millerin tasarımında genetik algoritma tekniğinin kullanılması - (:unkn) unknown (My University, 1999)
Bu çalışmada, statik bakımdan belirli olan dairesel ve içi boş çubuk sistemlerinin, sadece eksenleri etrafında bir burulma momentine maruz kaldıkları dikkate alınarak suretiyle, sisteme ait çözüm denklemleri elde edilmiştir. Bu denklemlerin çözümü için bir takım kısıt tanımlamaları yapılarak ele alınan matematiksel modele pratik anlamda bir yaklaşım sağlanması düşünülmüştür. Çubuk sisteminin minimum kütle probleminin çözümünde Genetik Algoritma Tekniği kullanılmıştır. Önceden bilinen bir problem için uygulama yapılmış ve bilinen sonuçlara çok yakın değerler elde edilmiştir.Genetik Algoritma Tekniğinin optimum tasarım problemlerinde kullanilabilecegi gösterilmiştir.

In this study, the solving equations for the statically defined circular hollow bar systems are obtained by assuming that they are subjected to the torsion. By making some constraints, an approach to the mathematical model was obtained . The Genetic Algorithm Technique was used in solving the minimum mass problem of the bar system. The Genetic Algorithm Program was applied for a known problem and values very near to the solution was obtained. By this way, it was shown that Genetic Algorithm Technique could be used in the optimum design problems.
Using genetic algorithm technique to design torsion rods