Futsal oynamaya başlayan futbolcuların teknik ve taktiksel davranışlarının analizi - Kaya, Murat (My University, 2019)
Amaç: Bu tez çalışmasında, futsal oynamaya başlayan futbolcuların teknik ve taktiksel davranışları incelenmiştir.Gereç ve Yöntem: Tez kapsamında, oyuncuların daha önce oynadıkları futbol maçlarının görüntüleri ve futbola özgü yapılmış analizleri kullanılmıştır. Oyuncuların futbol maç görüntüleri incelenerek, futbolda daha az kullanılan, ancak futsalın temelini oluşturan bazı davranış-hareketlerin oyuncular üzerindeki etkileri ve futbolda da kullanma şekilleri incelenmiştir. Çalışma sonucunda elde edilen bulgular istatistiksel analiz (SPSS v.24 paket erlendirilmiştir. Bulgular ve Sonuçlar: Futsalın; oyuncuların topla buluşma, pas, isabetli pas, top kazanma sayısı, taban kontrol, taban pas, 2-1 pas girişimi, savunma girişimi, asist sayısı ve ikili mücadele başarısı üzerine olumlu etkisinin olduğu belirlenmiştir.

Purpose: In this thesis, the technical and tactical behavior of players began playing futsal were investigated. Materials and Methods: In the scope of the thesis, the images of the football matches that the players have played before and the analyzes made specific to the football were used. Football match images of players were examined and the effects of some behavior-movements which are less used in football but which form the basis of futsal on players and the ways of using them in football were examined. Findings obtained from the study were evaluated by statistical analysis (SPSS v.24 package program).Findings and Results: Futsal has positive effects on the players’ meeting with the ball, pass, accurate pass, number of ball wins, base control, base pass, 2-1 pass attempt, defense attempt, number of assists and double fight success.
Keywords: Football; Futbol; Futsal; Öğrenim ve öğretim; Spor; Sports; Study and teaching; Tactical analysis; Taktiksel analiz; Technical analysis; Teknik analiz