Toplum Kökenli İnfeksiyonlarda Genişlemiş Spektrumlu β-Laktamazlar ve Klinik Önemi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Toplum kökenli genişlemiş spektrumlu β-laktamaz (GSBL) üreten mikroorganizmalar hayatı tehdit edici infeksiyonlara neden olmaktadır. Bu infeksiyonların büyük çoğunluğunu CTX-M oluş- turan Escherichia colinin etken olduğu idrar yolu infeksiyonları ve buna bağlı gelişen bakteriyemiler oluşturmaktadır. Zamanında uygun tedavi başlanmadığında ciddi mortalite nedeni olabileceğinden, bu infeksiyonlara yaklaşım büyük önem ve dikkat gerektirmektedir.

Community-acquired extended-spectrum β-lactamase (ESBL) producing organisms cause life threatening infections, the majority of which are urinary tract infections and bacteremias caused by CTX-M enzyme producing Escherichia coli. Approach to these infections requires great care because their mortality rates are high unless timely and appropriate treatment is started
Extended-Spectrum β-Lactamases and Their Clinical Importance in Community-Acquired Infections
Keywords: Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji; Enfeksiyon Hastalıkları; Mikrobiyoloji