Üretim maliyetlerinin iç denetimine genel bakış - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Özet Maliyetlerin doğru şekilde tespit edilmesi, öncelikle yönetsel amaçlar açısından önemlidir. Üretim maliyetlerinin doğru tespit edilebilmesi için maliyet unsurlarının tam ve doğru olarak hesaplanması gerekmektedir. Maliyetlerle ilgili olmayan bir giderin maliyet unsurları içerisinde yer alması maliyetlerin yanlış belirlenmesine sebep olacaktır. Çalışmamda maliyet unsurlarının tam ve doğru şekilde belirlenebilmesi için uygulanması gereken denetim prosedürleri açıklanmaktadır.

Abstract Identifying the costs correctly is primarily important for managerial objectives. An effective and efficient managerial policy is only possible through actual financial data setting the base of decisions to be made. Well defined and true calculated cost elements are essential to determine production costs properly. Considering any expense which is not related with manufacturing, will cause inaccurate cost computation. Aim of this study is to determine the necessary audit procedures to specify and define cost factors properly
General view on internal audit of production costs
Keywords: Tarih