Taşınmazlarda gelirlerin kapitalizasyonu yaklaşımının ölçülmesi ve örnek uygulama - Yedikardaşlar, Sinem (My University, 2018)
Taşınmaz, barınma ihtiyacının önüne geçmiş, ticari bir anlam ve statü kazandıran bir eleman olmuştur. Taşınmazın, alım satım işlemleri görmesi, yatırım aracı olarak kabul edilmesi ile mülk değerinin doğru tespitinin önemi ve gereksinimi ortaya çıkmıştır.Zaman içinde gelişen finansal piyasalar ve küreselleşmenin etkileri ile güvenilir değerleme yöntemleri ve standartlar belirlenmiştir. Uluslararası kabul görmüş değerleme standart ve yöntemleri ile değerlere güvenilirlik artmış; bu değerler üzerinden mülkler yatırım amaçlı olarak yoğun şekilde kullanılabilir hale gelmiştir.Bu çalışmada değerleme yöntemlerinden gelirlerin kapitalizasyonu yönteminin, ticari bir mülk üzerinden örneklenmesi ve incelenmesi yapılmıştır.

The real estate becomes a factor, adding a commercial meaning and status beyond housing need. By selling and purchasing of the real estate and considering it as a investment tool, importance and need of correct determination of property value appear.Reliable valuation methods and standards are determined with developing financial markets and effects of globalization. Reliability of internationally accepted valuation standards and methods and values increase; the properties on these values become available for the purpose of investment.In this study sampling and examining of income capitalization method, which is one of the valuation methods are performed on a commercial property.
Keywords: Capitalization Of Income; Değer; Değer analizi (Maliyet denetimi); Gayrimenkul; Gayrimenkul Değerleme; Gayrimenkul mülkiyeti; Gelirlerin Kapitalizasyonu Real Estate Appraisal; Real property; Valuation; Value analysis (Cost control)