E-ihracatın gümrük sorunları ve çözüm önerileri - Hepyaşar, Hande (My University, 2019)
Bu araştırmanın amacı “e-ihracatın gümrük sorunlarını araştırmak ve çözüm önerileri sunmaktır”. 21. Yüzyılın en önemli gelişme alanı bilişim teknolojisi olmuştur. Bununla birlikte teknoloji ve internet ticareti de belirleyen bir unsur olarak öne çıkmaya Bu Bu araştırmanın amacı “e-ihracatın gümrük sorunlarını araştırmak ve çözüm önerileri sunmaktır”. 21. Yüzyılın en önemli gelişme alanı bilişim teknolojisi olmuştur. Bununla birlikte teknoloji ve internet ticareti de belirleyen bir unsur olarak öne çıkmaya başlamıştır. Ticaretin en önemli rakamlarının oluşmasını sağlayan ihracat noktasında da bilişim teknolojilerinin etkisi yadsınamaz bir gerçek olarak öne çıkmaktadır. Bu bağlamda öne çıkan en büyük problemlerden birisi e-gümrük sorunlarını teşkil etmektedir. Ürünlerin gümrüklerde uzun sürelerde kalması ve bekletilmesi hem maliyetleri hem de işletmelerin marka değerlerini etkilemektedir.

The aim of this research is to investigate the customs problems of e-export and to offer solutions. The most important development area of the 21st century was information technology. However, technology and internet trade have also started to stand out as a determinant factor. The impact of information technologies at the export point, which provides the most important figures of trade, stands out as an undeniable fact. One of the most prominent problems in this context is e-customs problems.Keeping the products at customs for long periods and waiting for them affects both the costs and the brand values of the enterprises.
Keywords: Business; Customs Problems; Electronic Customs Applications; Electronic Exports; Elektronik Gümrük Uygulamaları; Elektronik İhracat; Gümrük Sorunları; İşletme