Belgrad Ormanında meşe (Quercus spp.) meşcelerinin topraklarındaki mikrofungus florası üzerinde araştırmalar - (:unkn) unknown (My University, 2001)
Bu çalışmada Belgrad Ormanı'ndaki meşe (Quercus spp.) meşceresine ait beş ayrı yerdeki toprak mikrofunguslarının teşhisleri yapılmış, kalitatif olarak değerlendirilmiştir. Toprak örnekleri 1999-2000 yılları arasında ilkbahar, yaz, sonbahar, kış mevsimlerinde alınmıştır. Araştırma süresince 80 toprak örneğinin "Toprağı Seyreltme Metodu" ile incelenmesi sonucunda 650 izolat elde edilmiştir. Bu izolatların teşhislerinin yapılması sonucunda 15 cins, 2'si Zygomycetes sınıfına (Mucorales), 22'si De-uterornycetes (Fungi Imperfecti) sınıfına (Moniliales) ait olmak üzere toplam 24 tür ve ayrıca 4 ayrı steril mikrofungus teşhis edilmiştir. Steril izolatlar yay-gın değildir.

Tin this study, the soil microfungi in the soil samples taken from five dif-ferent locations of the Belgrad Forest covered with Quercus spp. stands were determined and studied qualitatively. The soil samples were taken consecuti-vely in spring, summer, autumn, and winter seasons during 1999-2000 years. During our research, 80 soil samples were examined by using "Soil Dilution Plate Method" and 650 isolates of fungi were obtained. By identification of these isolates; 15 genera, 2 species in the Zygomycetes class (Mucorales), 22 species in the Form class Deuteromycetes (Fungi Imperfecti) (Moniliales), to-tally 24 species and 4 different sterile microfungi were determined. The steri-le isolates were not common.
Investigations on the microfungus flora in the soils of Quercus spp. stands in Belgrad Forest
Keywords: Biyoloji