ISO 9001 kalite yönetim sistemi ve ISO 9001 sistem kurulumunda müşteri ilişkileri yönetimi departmanında yapılan çalışmalara ait bir uygulama - Gürkaya, Çiğdem (My University, 2004)
Son yıllarda yaşanan rekabet koşullarında işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri için gereken temel olgulardan bir tanesi kalitedir. Kaliteli ürün ve hizmetler sunan işletmeler müşteri memnuniyetini sağlarlar. ISO 9001 kalite yönetim sistemini kurarak uygulayan işletmelerin piyasada üstünlük sağlamaları ve bunu korumaları kaçınılmazdır. Bu çalışma ile ISO 9001 kalite yönetim sisteminin kurulması ve sistemin kurulması sırasında müşteri ilişkileri yönetimi departmanında yapılan çalışmalar anlatılmaya çalışılmıştır. ISO 9001 kalite yönetim sisteminin kurulması ile işletmelerin müşteri memnuniyeti oranını arttırdıkları görülmüştür. On the competition time, quality is one of the main fact for companies to have success. Companies which present product and service get customer pleasure. Companies which apply ISO 9001 quality management system get superiority on market and carry on this. With this study applying ISO 9001 quality management system and studies on customer raltionship management department during system applying are explained. It seems that to apply ISO 9001 quality management system helps to companies for increasing ratio about their customers pleasure
Keywords: Kalite Yönetimi