Polipirol ve poliakrilonitril / kil kompozitlerin hazırlanması ve termal özelliklerinin incelenmesi - Madakbaş, Seyfullah; Kahraman, Memet Vezir; Şen, Ferhat; Esmer, Kadir (Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2013)
Bu çalışmada polipirol ve poliakrilonitrilin termal özelliklerinin geliştirilmesi amaçlandı. Bu amaç için polipirol ve poliakrilonitril / kil kompozitler farklı metotlar ile hazırlandı. Hazırlanan kompozitlerin termal özellikleri termal gravimetrik analiz (TGA) ve diferansiyel taramalı kalorimetri (DSC) teknikleri ile incelendi. Elde edilen sonuçlar kompozit formülasyonlarında kil içeriğinin artması ile kompozitlerin termal özelliklerinde önemli bir artış olduğunu gösterdi.
Keywords: İletken polimerler;polipirol;poliakrilonitril;kil;kompozitler;termal özellikler