Pazarlama ilkelerine göre görsel-işitsel arşiv malzemelerinin pazarlanması, Yapı Kredi Tarihi Müzesi örneği - Kılıçarslan, Ali (My University, 2007)
Bu çalısma, pazarlama ile görsel-isitsel arsiv malzemeleri hakkında bilgiler verdikten sonra, pazarlama araçlarından yararlanılarak görsel-isitsel arsiv malzemelerinin pazarlanabilirliligini Yapı Kredi Tarihi Arsiv Müzesi Örnegi üzerinden göstermektedir. Çalısma üç ana bölümden olusmaktadır. Çalısmanın ilk bölümünde, pazarlama hakkında verilmistir. Bu bilgilerin içerisinde pazarlamanın tanımı, tarihsel gelisimi ve pazarlama ile ilgili bazı önemli bilgiler yer almıstır. Çalısmanın ikinci bölümünde ise görsel-isitsel arsiv malzemeleri hakkında bilgiler verildikten sonra pazarlama karması ele alınmıstır. Bu karmalardan tutundurma ile görsel-isitsel arsiv malzemelerinin nasıl pazarlanacagı üzerinde durulmustur. Çalısmanın üçüncü bölümünü olusturan son bölümde ise, görsel-isitsel arsiv malzemelerin pazarlanabilirliligi Yapı Kredi Tarihi Arsiv Müzesi Örnegi üzerinden örneklerle gösterilmis ve kuruma kazandırdıkları 2003–2006 yılları arasında detaylı bir sekilde verilmistir.

This study, after giving some information about the visiual and auditorial archival material, had tried to be shown how such a material could be marketed by the way of marketing vehicles and systems sampling Yapı Kredi Historical Arhives Museum. The study is classified into three part; In the first part, the general information about marketing was given which was including the definition, historical development of marketing and some important concepts related to marketing. In the second part, the visual and auditorial archival material was tried to be explained, after that, the function of marketing specially searching thoroughly the concept of promotion was put forward detailed and how such a material could be marketed tried to be expressed. In the last part of the study, the possibility of marketing of visual and audorial archival material was tried to be proved giving the detailed information about Yapı Kredi Historical Archives Museum which was the sample study of our thesis. Adding to this, the information about the profit and advantages of marketing activities that taken part during the years 2003–2006 in the Museum of Yapı Kredi Bank was given.
Keywords: Arşiv Malzemeleri_Pazarlama; Bilgi ve Belge Yönetimi; Pazarlama_Arşiv