Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi’nde işe alım süreci (Bir uygulama) - Yetimaslan, Sezer (My University, 2010)
Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, İşe Alım Süreci ÖZET STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİN'DE İŞE ALIM SÜRECİ (BİR UYGULAMA) Günümüzde yaşanan hızlı gelişmeler işletmelerin insan kaynağına bakış açılarını büyük oranda değiştirmiştir. Taklit edilebilirliğin bu derece yoğun olduğu bir ortamda işletmeler farklılığı, taklit edilemeyen tek unsur olan insan kaynağı ile yaratabilmektedirler. İnsan kaynağına stratejik bakmayı gerektiren bu durum işe uygun insanları işletmeye alma ile başlamaktadır. İşe alınan yeni insanların da optimum şekilde organize edilmesi başarının temelini oluşturmaktadır. Stratejik insan kaynakları yönetimi anlayışının personel yönetimi anlayışından farkı bu noktada ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada personel yönetiminden stratejik insan kaynakları yönetimi anlayışına geçiş sürecinde işletmelerin işe alım süreçlerinde meydana gelen değişimler ve yenilikler ile bu süreçte nelerin göz önünde bulundurulduğu araştırılarak bir takım çıkarımlar yapılmaya çalışılmıştır. Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, İşe Alım Süreci Strategic Human Resources Management, Recruitment

RECRUITMENT IN STRATEGIC HUMAN RESOURCES MANAGEMENT (AN APPLICATION) Nowadays thanks to fast changing developments, enterprises' point of view in human resources is substantially changing. In an environment that imitation is commonly seen, the only thing that is distinctive is the human capital. As a consequence of that, enterprises should evaluate the human resources strategically by recruiting qualified employees. Also optimally organizing the new employees is the key of success. And this is the difference between strategic human resources management and personnel management. In this application it is aimed to deduce the consequences by considering the changes and the improvements in the enterprises' recruitment process during the transmission from personnel management to the insight of strategic human resources management. Key Words: Strategic Human Resources Management, Recruitment
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi; İşe Alım; Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi