Cerrahi alanda unutulan pamuk pedin MR bulguları - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Yabancı cisim reaksiyonu, granülom oluşumu ile seyreden kronik inflamasyondur. Cerrahi girişimlerden aylar veya yıllar sonra klinik semptoma sebep olabilen yabancı cisim reaksiyonları bildirilmiştir. Bu olgu sunumunda daha önce uygulan kraniyotomi sırasında untulan cerrahi pamuk pedin, meningiom nüksü düşünülerek hastanın kraniyotomi ameliyatına neden olması bildirilmektedir. Bu olgu sunumunda çok nadir olmasına karşın daha önce intrakraniyal tümör nedeniyle ameliyat olan hastalarda yabancı cisim reaksiyonuna bağlı granülom oluşumunun görüntüleme yöntemleri ile tümör nüksü imajı verebileceğinin önemi vurgulanmıştır.

Foreign body reaction is a specific type of chronic inflamation characterized by granuloma formation. Foreign body granulomas have been reported to cause clinical symptoms anywhere from months to decades after a surgical procedure. Here, we report a case in that a forgotten surgical cotton ped was thought tumoral recurrence and patient undergone craniotomy. In this case report, we emphasized that although it is very rare, granuloma of foreign body reaction can give false image of tumoral recurrence.
MR fiindings of forgotten surgical ped in surgical area
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel