Güven eğiliminin algılanan örgütsel destek üzerindeki etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Güven eğilimi güvenin bir önceli olarak ele alınmaktadır. Bununla birlikte kavrama ilişkin araştırmaların sınırlı sayıda olduğu ve kavramının genellikle şartlı değişken (moderating) olarak incelendiği görülmektedir. Algılanan örgütsel desteğin ise örgüte bağlılık ve iş tatmini gibi örgüt açısından önem taşıyan birçok faktör üzerinde etkili olduğu çeşitli araştırma sonuçları ile gösterilmiştir. Bu araştırma kapsamında güven eğilimi bağımsız değişken olarak ele alınmış ve algılanan örgütsel destek üzerindeki direkt etkisi incelenmiştir. Araştırmaya 300 kişi katılmıştır. Yapılan analizler sonucunda güven eğilimi ile algılanan örgütsel destek arasında düşük düzeyde pozitif ve anlamlı bir ilişki saptanmıştır.

Propensity to trust is considered as an antecedent of trust. However there are limited studies regarding propensity to trust and mostly its moderating effect has been explored. Perceived organizational support has been found to have strong effects on important outcomes such as organizational commitment and job satisfaction. This study investigates the direct effect of propensity to trust on perceived organizational support. Data were collected from 300 employees. Results revealed a positive and significant relationship between these two variables.
The effect of propensity to trust on perceived organizational support
Keywords: İktisat; İşletme