Sürdürülebilir Gelişmeyi Sağlamada Stratejik Bir Araç: Mahalle Kooperatifleri - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Sürdürülebilirlik kavramı 1700'lerde ormancılık alanı için kullanılmış ve sonrasında küresel bir gündem oluşturmuş olsa da, aslında insanlık tarihi kadar da eski bir kavramdır. Hücre ve organ sağlığı arasındaki ilişki sosyal yapı ve yönetim sistemi ilişkileri içinde geçerlidir. Bu yüzden en küçük yapı taşı olarak kabul edilen mahalle; sağlıklı ve yaşanabilir mekânlar oluşturabilmenin ilk ve en önemli düzeyidir. Ancak, sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için; mekân ortaklığı yapan insanların; sosyal, ekonomik ve yönetsel ortaklıklar kurabileceği bir mekanizmaya ihtiyacı vardır. Bu mekanizmanın 'mahalle kooperatifleri' olacağını düşünmekteyiz. Bu çalışmada; stratejik rol üstelenebilecek bir kavram olan 'mahalle kooperatifleri' önerisi yapılmaktadır. Çalışma SWOT analizi yöntemini kullanılarak değerlendirilmiştir

Even though the concept of sustainability was used in the field of forestry in the 1700s and since then it has created a global agenda, it is a concept as old as the history of humanity. The relationship between cell and organ health applies to the relationship between social structure and administrative system as well. Therefore, neighborhood, which is considered the smallest building block, is the first and the most important requisite of creating healthy and livable spaces. However, in order to ensure sustainable development, there is a need for a mechanism, where people sharing a collective space can establish social, economic, and administrative consociations. We believe that this mechanism is 'neighborhood cooperatives'. This paper suggests the concept of 'neighborhood cooperative' which can assume a strategic role using SWOT analysis method
A Strategic Tool Ensuring Sustainable Development: Neighbourhood Cooperatives
Keywords: Kamu Yönetimi