İstanbul çevresinin Cerastium L. (Caryophyllaceae) türleri üzerinde taksonomik araştırmalar - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Bu çalışmada, İstanbul çevresinde yayılış gösteren Cerastium cinsine ait 11 takson (C. dubium, C.fontanum subsp. triviale, C. glomeratum, C. brachypetalum subsp. roeseri, C. brachypetalum subsp. tauricum, C. semidecandrum, C. pumilum, C. diffusum, C. fragillimum, C. gracile, C. illyricum subsp. comatum) taksonomik olarak incelenmiştir. Bunlardan C. brachypetalum subsp. tauricum Türkiye florası için yeni kayıttır. Ayrıca C. fragillimum A2 karesi; C.gracile İstanbul florası için yeni kayıt olarak saptanmıştır. İncelenen türlerin ayrıntılı tanımlamaları verilmiştir. Elde edilen sonuçlara dayanılarak İstanbul çevresinde yayılış gösteren türler için teşhis anahtarı düzenlenmiştir. Her türün İstanbul’daki yayılışları verilmiş, haritalar üzerinde gösterilmiştir. Ayrıca türlerin genel görünüşlerine ait şekiller de çalışmaya eklenmiştir.