Devletçi ve liberal dönem iktisat politikalarının makro ekonomik göstergeler üzerindeki etkileri 1930-1939 / 1950-1960 - Güzel, Haluk (My University, 2011)
Devletçi Dönem, Liberal Dönem ÖZET DEVLETÇİ VE LİBERAL DÖNEM İKTİSAT POLİTİKALARININ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ 1930-1939 / 1950-1960 Çalışma, iki temel amaç doğrultusunda şekillenmiştir. Birincisi, inceleme dönemlerinde uygulanan politikaların şekillendiği içsel ve dışsal dinamikleri anlayabilmek, ikincisi ise, her iki dönemde uygulanan politikaların sonuçlarını nicel olarak ortaya koyabilmek olmuştur. Çalışmada, her iki dönemin uygulama ve sonuçlarında görülen farklılıklar yanında, benzerlikler de ortaya konulmaya çalışılmıştır. Sonuç olarak her iki dönemde de uygulanan iktisat politikalarının, birbiriyle sürekli olarak etkileşim halindeki bir takım içsel ve dışsal şartlar altında şekillendiği, siyasi iktidarların düşüncelerinin yansımalarının ise bu şartların el verdiği ölçüde mümkün olabildiği görülmüştür. Dönemlerin isimleri, iktidarlarının söylemleri farklı olsa da uygulamada birçok konuda benzerlik ve süreklilik tespit edilmiştir The Statist Period, The Liberal Period

THE EFFECTS OF THE TERM OF STATISM AND LİBERAL ECONOMIC POLICIES ON MACRO ECONOMIC INDICATORS 1930-1939 / 1950-1960 The study was shaped by two fundamental purpose. First, understand the dynamics of internal and external review shaped the policies implemented during the second, quantitative results of the policies implemented in both periods have been put forward. In the study, both the period and the results of the application in addition to the differences, similarities also tried to expose. As a result, economic policies implemented in both periods, constantly interacting with each other in the form of internal and external circumstances, the shape of a team, the reflections of the ideas of political powers in the following terms were used to the fullest extent as possible. Periods names, powers the rhetoric is different, the similarities and continuity in practice, many issues have been identified.
Keywords: Ekonomi Politikası; Ekonomi Tarihi; Liberalizm