Avrupa Birliği'nin yerel kamu şirketleri stratejisi: Türkiye'de hukuki yapı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulamaları - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Yerel kamu şirketlerin Avrupa Birliği ve Türkiye’deki hukuki yapıları ve örnek uygulamaları konusunda genel bir değerlendirme ve inceleme yapan makale üç temel bölüme ayrılmaktadır. Birinci bölümde yerel kamu şirketlerinin tanımı ve görev alanları konusunda özet bir değerlendirme yapılmaktadır. İkinci bölümde ise Avrupa Birliğinde yerel kamu şirketlerinin hukuki yapısı ve AB rekabet hukuku kurallarının etkisi incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise Türkiye’de yerel kamu şirketlerinin hukuki yapısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin uygulamaları incelenmiştir.

This article examines local public companies under three main headlines in European Union and in Turkey. First of all it provides a summary analysis on the definition and duties of local public companies in general. Secondly, it examines European Union’s policy for local public companies and EU Competition Law effect. Finally, the article evaluates legal structure in Turkey for local public companies and İstanbul Metropolitan Municipality experiences.
European Union's strategy for local public companies legal structure in Turkey and Istanbul metropolitan municipality experiences