Altın bankacılığı ve Türkiye uygulaması - Doğan, Ayşe Özlem (My University, 2010)
ALTIN BANKACILIĞI VE TÜRKİYE UYGULAMASI Altın, uluslararası ticarette ve finansal işlemlerde değişim aracı olarak kullanılmış, yıllar boyunca parasal sistemin temelini oluşturmuş ve tüm dünya tarafından kabul görmüş en kıymetli maden konumundadır. Geleneksel yatırım araçlarından en önemlisi diyebileceğimiz altın, Türk halkı tarafından en çok mücevherat ve sikke olarak talep edilmektedir. Ülkemizde finansal sistem içindeki en önemli kurumlardan olan bankaların, halkın elinde bulunan yastık altı altının finansal sisteme aktarılmasında ve altına dayalı mali araçların geliştirilmesinde önemli rolleri bulunmaktadır. Altın bankacılığı ile altın yatırımlarının finansal sisteme aktarımı ve kuyum sektörünün finansman sorununun giderilmesi amaçlanmıştır. Altın, Altın Bankacılığı

GOLD BANKING AND PRACTISE OF TURKEY Gold is used as a medium of exchange in international trade and financial transactions over the years formed the basis of the monetary system and accepted most precious metal by all the world. Traditionally the most important tools we can say the investment of gold jewellery and coins is most required by the Turkish people. The financial system of banks which is the most important institutions in our country, have important roles in the hands of the people under the pillow and the transfer of six gold-based financial system in the development of financial instruments. Gold and gold investment banking transfer and jewellery sector in the financial system was to eliminate the problem of financing. Key Words: Gold, Gold Banking
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Bankalar ve Bankacılık_Türkiye