Turizm pazarlaması açısından tatil yeri seçiminde etkili olan faktörler - Türedi, Özgül (My University, 2009)
Günümüzde turizm pazarlaması hızla gelişmektedir. Küreselleşme, teknoloji ve iletişim araçlarının hızlı gelişimi, turizm sektöründeki rekabetin artmasına yol açmaktadır. Yoğun rekabet ortamında turizm pazarlaması yöneticileri tüketicilerin istek, ihtiyaç ve beklentilerini araştırmaya ve analiz etmeye yönelmiştir. Bu tezde, tüketicilerin tatil yeri seçiminde satın alma kararı alırken etkilendiği faktörler araştırılmıştır. Belirlenen bu faktörler ile tüketicilerin demografik özelliklerine göre anlamlı bir fark olup olmadığı test edilmiştir. Tüketicilerin turizm hizmeti satın alırken kişisel özelliklerine göre farklı faktörlere önem verdiği görülmüştür. Çalışmanın sonuç kısmında tüketicilerin demografik özelliklerine göre hangi faktörlere daha fazla önem verdiği anlatılmıştır. Turizm pazarlaması yöneticilerinin tüketicilerin özelliklerine göre doğru turizm ürününü sunması gerektiği belirtilmiştir.

Today tourism marketing is rapidly developing. Globalization, technology and communication tools for rapid development has led to increased competition in the tourism sector. Intense competitive environment of tourism marketing manager of consumer demands, needs and expectations of research and analysis has been directed to. In this thesis resort of consumer purchasing decisions when buying choices are affected by factors that were investigated. These factors and demographic characteristics of consumers according to whether there was a significant difference tested. When consumers buy tourism services according to personal characteristics were different factors are important. According to the results of the study the characteristics of the various factors in the consumer’s attention has been given. According to the result of the study which consumers pay more attention to factors that are discussed. Tourism marketing managers, according to the characteristics of the consumers of tourism products to offer to the indicated.
Keywords: Pazarlama_Turizm; Turizm Pazarlaması