Oral verrüköz karsinomun floresans rehberli rezeksiyonu - Göçmen, Gökhan; Dumlu, Asım; Varol, Altan; Basa, Selçuk; Göker, Kamil (Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2012)
Oral verrükoz karsinomanın (OVC) cerrahi tedavisinde rezeksiyon sınırlarının doğru belirlenmesi hastalığın prognozu ve reküransı açısından oldukça önemlidir. Ameliyat sırasında malignite ve rezeksiyon sınırlarının belirlenmesi genellikle dokunun normalden farklı görünüşüne göre yapılmaktadır. Direkt floresans ışık rehberliğinde yapılan rezeksiyon yeni bir metot olup, ameliyat sırasında lezyon sınırlarının konvansiyonel yöntemlerden daha güvenilir ve kolay şekilde yapılmasını sağlar. Bu vaka raporunda, direk floresans ışık rehberliğinde OVC rezeksiyonu uygulaması sunulmuştur.
Keywords: Oral verrüköz karsinoma, floresans