Halkla ilişkiler ve markalaşma uygulamaları kapsamında inşaat sektörü - Erdoğan, Merve (My University, 2010)
Halkla İlişkiler, Markalaşma, İnşaat Sektörü, Varyap, Vitra, ÖZET HALKLA İLİŞKİLER VE MARKALAŞMA UYGULAMALARI KAPSAMINDA İNŞAAT SEKTÖRÜ Rekabetçi dünyada bir şirketin konumlandırılmasında markaya yapılan yatırım sadece finansal boyutla sınırlandırılmamalıdır. Etik, şeffaflık, itibar, kalite, sosyal sorumluluklar markanın değerini zirveye doğru çekerek kurumun hedef kitlelerce daha kolay tercih edilmesine katkıda bulunmaktadır. Bu süreçte halkla ilişkiler faaliyetleri ise kurumların hedef kitlelerine ulaşabilmesinde ve marka imajlarının pekişmesinde ayrı bir öneme sahiptir. Küresel ısınmanın etkilerini giderek hissettirdiği günümüzde inşaat, çevreyle dost, sosyal sorumluluk taşıyan, sosyal yaşama, toplumsal yapıya doğrudan etki eden üretim anlamına gelmektedir. Bu çalışmada inşaat sektöründe birbirinden başarılı konut projelerini hayata geçiren müteahhit firmaları ve tüm dünyaya ihraç edilen ürünleri üreten inşaat malzemesi üreticisi firmaların halkla ilişkiler ve markalaşma uygulamaları anlatılmaktadır. Public Relation, Branding, Building Sector, Varyap, Vitra

PUBLIC RELATION AND BRANDING PRACTIES IN THE CONSTRUCTION SECTOR In the competitive world, companies brand positioning of investment not only be confined to the financial dimension. Ethics, transparency, reputation, quality, social responsibility towards its peak value of the brand is preferred by pulling it easier to contribute to the organization's target masses. In this process, the public relations activities and brand images of the institutions have access to their target audience has a special importance in sealing. Increasingly made to feel the effects of global warming today, construction, environmentally friendly, socially responsible, social life, directly affecting the social structure of production means. In this study, a successful housing projects in the construction industry to realize each other contractors and construction material producing companies that produce products exported to the world of public relations and branding practices are described.
Keywords: Halkla İlişkiler; Markalaşma