Seyyid Muhammed Emir ve Fetih suresi tefsirinin tahkiki - Azzat, Iman Abdulkareem (My University, 2018)
Tezimin konusunu, SEYYİD MUHAMMED EMİR'nin, FETİH SURESİ TEFSİRİ adlı tefsirinin tahkiki oluşturmaktadır. Eserin tahkikinde Süleymaniyye nüshaları esas alınmıştır. Müfessir, tefsirinde daha önce telif edilen başta Beydavî'nin Envârut-Tenzîlve't-Te'vîl, Zemahşerî'nin el-Keşâf, tabarinin camiu'l-Bayan fi tefsiri'l-kuran tefsirleri olmak üzere diğer tefsirlerden de yararlanmıştır. Müfessir, görüşlerini Tefsir, ve Tevil adlı başlıklar altında sunmaktadır. Tevîl ve Tefsir başlıkları altında tefsir ilmiyle tasavvuf, mantık, nehu arasında ilişki kurmaya çalışmaktadır.

I've conducted a revision of the first hundred verses of Surat Al-fatih' from the book: TAFSEER SURAT AL-FATIH by SEYYİD MUHAMMED EMİR. I have revised them through two copies in writing: the Sulaymaniyah Copy. SEYYİD MUHAMMED EMİR first interpreted the verses based on the books of Tafseer (interpretation) that preceded him, the most important interpretation was Al'Baidhawi, Azzamakhshari, and Al'Tabari, and other Tafseer books. He put a title before his commencement stating: [Tafseer (interpretation)]. He has stated the meanings and the references after the interpretation, putting a title before his commencement stating: and [TE'VİL (meanings)]. In [TE'VİL and (meanings)], he tried to link the interpretation Tafseer with mysticism Tasawwuf, logic and philosophy.
Keywords: Commentaries; Criticism, interpretation, etc; Eleştiri, yorum, vb; Fetih Suresi Tefsiri; Fetih Süresi; Kur'an-ı Kerim; Kur'an-ı Kerim. Fetih Suresi; Kur'an-ı Kerim.Fetih Suresi; Qurʼan; Qurʼan. Sūrat al-Fatḥ; Seyyid Muhammed Emir; Surat Al-Fatih; Tahkik Fetih Suresi Tefsiri; Tefsirler