Türkiyedeki elit sprinter ve mesafe sporcularında atletik performansa etki eden alfa-aktinin-3 ve anjiyotensin dönüştürücü enzim genotiplerinin belirlenmesi ve immünolojik özelliklerinin değerlendirilmesi - Akkoç, Orkun (My University, 2017)
Çalışmamızın amacı sprinter ve mesafe sporcularının atletik performansa etki eden ACTN3 ve ACE genlerinin belirlenmesi ve yaptıkları antrenmanın immünolojik özelliklere nasıl etki ettiğinin anlaşılmasıdır.

ose of our study is defining ACTN3 and ACE genes effecting athletice performancce of sprinter and mid-long distance atheletes and understanding how their exercise effect immunological features.
Keywords: ACE; ACTN3; Antrenman ve hareket; Immune system; İmmün sistem Sprinter; long distance runners; Mesafeci; Sağlık; Sprinter