Çağdaş sanatta iğrenç imgeler : abject sanatı - Köse, Özlem (My University, 2020)
1993 yılında Whitney Modern Sanat Müzesinde yapılan Abject Art: Repulsion And Desire sergisi, tabu konular içeren ve insan zihninde tiksinti uyandıran nesneleri kullanan sanatçıların eserlerinden bir seçki sunmuş ve akabinde bu eğilim Abject Sanatı olarak adlandırılmıştır. Abject, Kristeva'ya göre bir düzeni bir bedeni ya da bütünü rahatsız eden ve bu nedenle radikal olarak atılmış olandır. Bu atma eylemi bedenden dışlananlardan toplumdan dışlananlara kadar uzamaktadır. Bu çalışma, sanat alanında tabu konulara yönelen bazı üretimleri teorik tartışmalar ile beraber ele almıştır.

Abject art made in Whitney Modern Art Museum in 1993: Repulsion and Desire Exhibition presents an anthology of the artists, who use objects that awake repulsion in human's mind, works which include taboo issues and then this education is called abject art. According to Kristeva abject is the one which annoys a body or a whole and this is why it is the one taken radical decision on. This hurl action reaches out from alienated ones from their bodies to the ones alienated from the society. This work goes around some productions fronting to taboo issues in art fields together with theoretical discussions.
Keywords: Abject Sanatı; Abjection; Fine arts education; Güzel sanatlar eğitimi; İğrenç İmge Abject Art; İğrenç Sanat; Öğrenim ve öğretim; Painting; Repulsive Images; Resim; Study and teaching