Yenilikçi sorun çözme kuramının stratejik önemi - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Günümüz rekabetçi iş ortamında yenilikçiliğin önemi devamlı artmaktadır ve özellikle ürün farklılaşması yoluna giden firmalar için piyasada kalıcılığın en önemli faktörü olmuştur. 1946 yılında G. Altshuller tarafından eski Sovyetler Birliğinde geliştirilmiş olan TRIZ metodolojisi öğrenilmesi ve uygulaması kolay bir sorun çözme tekniğidir. Bu çalışmada TRIZ metodolojisinin temel özellikleri ve bazı araçlarının temel bir tanıtımı yapılmakta ve gerek stratejik plânlama, gerek kalite yönetiminde kullanılabileceği alanlar belirtilmektedir.

In today's business environment, increasing importance of innovation for the firms to stay in the market, product differentiation became a very important factor for the additive difference in advertising. In 1946 G.Altshuller a Soviet Scientist develop a technique known as TRIZ for which the technique and applications are easy to follow and to learn. In this study, the methods of TRIZ's charecteristics and tools will be defined and their use in constraint strategic planning and quality management will be illustrated.
Strategic importance of inventive problem solving technique