Seyahat işletmelerinde dijital dönüşüm olarak yeni dağıtım kabiliyeti (NDC- new distribution capability) - SEMİZ ÇELİK, DERYA (İksad Yayınevi, 2021)
Dünyanın tek pazar olduğu, kâr amacı olan ya da olmayan tüm faaliyetlerin dijital taban üzerinden yürütüldüğü günümüz pazar şartlarında ulusal ve uluslararası boyutta seyahat işletmeciliğinin de önemi çok büyüktür. Zamanın değeri de göz önünde tutulduğunda hatasız ve hızlı ulaşım ağının yapılması gereksinimini doğmaktadır. Tüm bu standartların oluşturulması kaliteyi yükseltmenin yanı sıra maliyetleri de yükseltmektedir. Maliyetleri kontrol edebilmek adına işletmelerin üretim ve satış süreçleri sürekli üzerinde çalışılan bir konu olmaktadır. Havayolu işletmeleri de bu konuda yoğun çalışan sektörler arasındadır.