Türkiye'de güçlü ekonomiye geçiş programı'nın 2001 krizi öncesi ve sonrası dönemlere ilişkin uygulama açısından karşılaştırılması - Çalapöver, Abdullah Uygar (My University, 2017)
Güçlü Ekonomiye Geçiş ekonomisi için bir dönüm noktasıniteliğindedir. Çalışmada bu programın etkileri, öncesi ve sonrası dönemlerde uygulanandiğer programlarla karşılaştırılarak analiz edilmiştir. Öncelikle ekonomik kriz veekonomik istikrar programlarıyla ilgili teorik bilgi verilmiş olup daha sonra dünyada veTürkiye'de yaşanmış ekonomik krizler ile bu krizler sonrasında uygulanan ekonomikistikrar programları kronolojik olarak anlatılmıştır. Güçlü Ekonomiye Geçiş vesonrasında uygulanmış olan Acil Eylem Planı'nın getirdiği yapısal reformlar sonrasıTürkiye ekonomisinin ihtiyaç duyduğu yeni yapısal reformlar ne olabilir sorusuna cevaparanmıştır.

Transition to the Strong Economy Program is a milestone for Turkey's economy. Inthis study, the effects of this program were analysed by being compared with otherprogram applied in the periods before and after it. Following the theoretical informationgiven on economic crisis and economic stability programs, economic crises experiencedboth in Turkey and in the world, and the economic stability programs applied afterwardswere chronologically explained. Answers were searched for the questions of which newstructural reforms could be needed by Turkey's economy following the structural reformsintroduced by the Urgent Action Plan that was implemented during and after theTransition to The Strong Economy Program.
Keywords: Acil Eylem Planı; Economic Crises; Ekonomi; Ekonomi politikası; Ekonomik durum; Ekonomik İstikrar Programları Transition to The Strong Economy Program; Ekonomik Krizler; February 2001 Crisis in Turkey; Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı; StabilizationPrograms; Şubat2001 Krizi; Tarih; Türkiye; Urgent Action Plan