Merkezi iş alanında yerel temsil sorunu - Kesgin, Bedrettin (My University, 2002)
Tez iki kısım ve alt bölümlerden oluşmaktadır.İlk kısımda yerel temsil ve demokrasi ilişkisi anlatılmaktadır. Demokrasi kavramı, tanımından başlanarak demokrasinin türleri, siyasal parti-yerel demokrasi ilişkisi çerçevesinde incelenmiştir. Yerel yönetimlere katılma klasik ve modern anlayış çerçevesinde

olarak anlatılarak yönetimlerde temsil ilişkisi ayrıntılı olarak incelenmiştir. Temsil, merkezi ve yerel yönetim açısından aynı zamanda seçenlerin-temsilcilerin sosyal statüsü açısından değerlendirilmiştir. Daha sonra metropliten ve yeni gelişme olarak karşımıza çıkan küresel kent ile yerel temsil ilişkisi boyutuyla incelenmiştir. İkinci kısımda ise, merkezi iş alanı kavramı çerçevesinde Eminönü ilçesi fiziki ve sosyal yapısı ile betimlenmiş, yerel aktörler, seçmen ve ilçedeki yaşayan nüfus ile ilçede yaşamayan ama en çok bu ilçeyi kullanan işyeri sahipleri ve bu alanı geçici kullananların arasındaki temsil ilişkisi incelenmiştir. Daha sonra ilçe belediye meclis ve encümen kararları kısaca sınıflandırıldıktan sonra, meclis üyelerinin seçmenlerin mikro örneğini oluşturup oluşturmadığı araştırılmıştır. Bunun için de meclis üyeleri ile anket yapılmış, kaymakam, belediye başkanı, bazı belediye müdürleri, bazı hemşehri derneği başkanları ve mahalle muhtarları ile de yüz yüze görüşme yapılmıştır. Anket sonuçları tablolar halinde yorumlanmıştır. SUMMARY My thesis consist two parts and under sections. First part is explained relation local representation and democracy. Concept of democracy to be started definition types of democracy, party of politicsl-local democracy's relation's frame has been investigated. participation to local goverment to have been explanined frame classic and modern comprehension as summary. Later representation's relation at local goverment investigation way detailed. Representaion, investigation wiht local goverment and centrel goverment in the same way voter-representaions' social statute have been investigated..Representation relaion , at the same time metropolit and to have been new stuation global cities context investigated. İn second part of two, centre business district (CBD) concept in context historical county of, Eminönü, physical-social structure with Eminönü local politic actors, organizations and voter connection relation is investigated. Later, town council members decision is done classification and town council members voter mass micro example to be or not be to fixed. also for this subje with town council members are done quastionnaire and with other local goverments are done interview. Result of quastionnaire is explained with tables.
Keywords: Kamu Yönetimi; Yerel Yönetimler Türkiye