Türk sosyal güvenlik hukukunda kısa vadeli sigorta kollarından sağlanan haklar - Araz, Murat (My University, 2017)
Günümüz Türkiyesinde ise sosyal güvenlik hakkı, mevcut hukuk sistemimizde, 1961’de olduğu gibi, anayasal güvenceye sahip bir “insan hakkı” olup “herkes” için öngörülmüştür. Öyle ki, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 60’ıncı maddesi çok net bir şekilde bunu ortaya koymaktadır. Bu çalışmada, Türk Sosyal Güvenlik Hukukuna göre Kısa Vadeli Sigorta Kollarından Sağlanan Hakların neler olduğu açıklanmaya çalışılacaktır.

In today's Turkey, the right to social security is a “human right” with constitutional guarantee in our existing legal system and is accepted for everyone as in 1961. Moreover, the 60th article of the Constitution of the Republic of Turkey clearly shows this. In this study, it will be tried to explain what is the rights provided by short term insurance branches according to Turkish Social Security Law.
Keywords: Hukuk ve mevzuat; Kısa Vadeli Sigorta Kolları Short Term Insurance Branches; Sosyal güvenlik; Tarih; Türkiye