Markalaşma sürecinin toplam kalite yönetimine etkisi ve bir örnek olay çalışması - Örendirek, Harun (My University, 2006)
Teknolojinin ilerlemesiyle dünyamız global bir pazar halini almıştır. İşletmeler için rekabetin giderek sertleştiği ve ayakta kalabilmenin zorlaştığı günümüz pazar ortamında, markalaşmak ve kaliteli ürünler sunabilmek hayati derecede önemli hale gelmiştir. Markalaşma genel anlamda işletmenin tüm süreçlerini doğrudan etkileyen bir yolculuktur. Bu çalışmada, tüm süreçlerde kaliteyi hedefleyen Toplam Kalite Yönetiminin sahip olduğu değerlerin markalaşma sürecindeki değerlerle olan yakın ilişkisi anlatılmaya çalışılmış, bu sayede markalaşan işletmelerin Toplam Kalite Yönetimi hedefine çok yaklaştıkları gerçeği vurgulanmaya çalışılmıştır.

Oue to the innovations in the technology the world has turned into e global market. In the meantime as the competition has hardened for the enterprises and has become very difficult to survive in the market, being a merchandise brand and presenting well qualified products to the customers has made life important. Being a merchandise in general terms is a long way which effect the all steps of the business. In this study it is aimed to explain that there is a close relationship between the merits of being a merchandise brand and Total Quality Management; thus it is also emphasized that the enterprises which have a brand are very close to Total Quality Management.
Keywords: Markalaşma_Toplam Kalite Yönetimi