Dijital imza uygulamasının eliptik eğri şifreleme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmesi - Sarıtaş, Hasan (My University, 2010)
DİJİTAL İMZA UYGULAMASININ ELİPTİK EĞRİ ŞİFRELEME YÖNTEMİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Bu tezde, günümüzde büyük öneme sahip olan asimetrik şifreleme tekniklerinden eliptik eğri şifreleme tekniği kullanılarak iki konsol ekran arasında mesajlaşmayı sağlayan uygulama gerçekleştirilmiştir. Uygulama C# programlama dili ile Microsoft Visual Studio 2008 .net ortamında kripto next generation (CNG) sınıfı kullanılarak yazılmıştır. Bu çalışmada eliptik eğri şifreleme tekniği detaylı bir şekilde anlatıldıktan sonra bilgi güvenliğinin sağlanmasında gerekli olan diğer koşullar dört farklı güvenlik seviyesinde incelenmiştir. Bu seviyeler güvenlik seviyesi 1, 2, 3 ve 4 olarak sınıflandırılmıştır. Güvenlik seviyesi 1’de konsol ekranlar arasında bağlantı için hiç bir şifreleme tekniği kullanılmamıştır ve mesajlaşma gerçekleştirilmiştir. Güvenlik seviyesi 2’de konsol ekranlar arasındaki bağlantı açık kanal üzerinden eliptik eğri şifreleme tekniği kullanılarak yapılır ve mesajlaşma gerçekleştirilir. Güvenlik seviyesi 3’de konsol ekranlar arasında açık kanal üzerinden bağlantı kurulur, imzalanmış anahtar çifti ve şifrelenmiş mesaj bu bağlantı üzerinden gönderilir ve alınır. Güvenlik seviyesi 4 ise en güvenli seviye olup konsol ekranlar arası bağlantı gizli kanal üzerinden kurulur, imzalanmış anahtar çifti ve şifrelenmiş mesaj bu bağlantı üzerinden gönderilir ve alınır. Uygulamada bilginin şifrelenmesi için simetrik şifreleme tekniklerinden olan advanced encryption standart (AES) tekniği kullanılmıştır.

DIGITAL SIGNATURE APPLICATION WHICH USES ELIPTICAL CURVE CRYPTOGRAPHIC TECHNIQUES In this thesis, elliptical curve coding technique is realized within an application which is one of asymmetric coding techniques. These techniques are so crucial in today’s world and the object of the application is coding the messages between two different console screen by using elliptical curve coding technique. The application is created by using C# programming language in the media of Microsoft Visual Studio 2008 .net with the class of crypto next generation (CNG). The application takes into consideration the messaging system as four different security levels which aims using the necessary additional security precautions when using asymmetric techniques. These levels are security level 1, 2, 3 and 4. In Security Level 1; No cryptography techniques are used for connection between two consol screens, then messaging occurs. In Security Level 2; Public channel for the connection between two consol screens is used to send and to receive key pair, then messaging occurs. In Security Level 3; Public channel for the connection between two consol screens is used to send and to receive signed key pair and encrypted data, then messaging occurs.In Security Level 4; This level is the safe one. Private channel for the connection between two consol screens is used for sending and receiving signed key pair and encrypted data, then messaging occurs. In addition to advanced encryption standart (AES) technique is used in application, this technique is one of the symetric cryptographic techniques to encrypt data
Keywords: E-İmza; Elektronik; Elektronik İmza; Şifreleme