Devlet ve piyasa arasındaki oyunun reel büyümeye etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu  çalışmada,  Türkiye  ekonomisinde  iktisat  politikalarının  piyasa  göstergesi  olarak  kabul  edilen  değişkenlerinin  Borsa  İstanbul  (BİST)  100  endeksi  ile  etkileşiminin  reel  büyümeye  etkisi   incelenmeye   çalışılmış   ve   bu   çerçevede   devletin   iktisat   politikası   araçları   ve  borsanın   fiyat   endeksi   ele   alınmıştır.   Devletin   maliye   ve   para   politikalarının   göstergeleri  olan  para  arzı,  vergi  gelirleri,  devlet  harcamaları  ve  faiz  oranı  devletin  stratejileri  olarak  değerlendirilmiştir.   Piyasanın   stratejileri   olarak,   fiyat   endeksinde   meydana gelen artma, sabit kalma (+/-%3)   ve   azalma   durumları   kabul   edilmiştir.   Çalışmada   devlet   ve   piyasa  olan  iki  aktör  arasındaki  oyunda  optimum  iktisadi  reel  büyüme  hedeflenmiş  ve  2006Q22012Q4  dönemi  üçer  aylık  verileri  yüzde  değişimleri  ile  oyun  teorisi  ile  çözülerek  kazanç  matrisi  oluşturulmuştur.

In this study, interaction of variables adopted as an indicator of economic policies with Istanbul Stock Exchange (ISE) 100 index which effect to real growth is investigated at Turkey's  economy. In this context, the state's economic policy instruments and the stock market price index are discussed. Money supply, tax revenue, government expenditure and interest rate are indicators of the state's fiscal and monetary policy are evaluated as the state's strategies. As market strategies; the increase of price index, the constant position (+/-3%) and a decrease in the price index is determined. In this study, optimum real growth is targeted between government and market, which are two actors of the game. The gain matrix is formed according to game theory within 2006Q2-2012Q4 period as the percentage change of quarterly data.
The impact of game between state and market to real GDP growth