Aydoğan ve yakın çevresinde heyelanlar - Şahin, Cemalettin (Marmara Coğrafya Dergisi, 1996)
Aydoğan ve yakın çevresi eski ve yeni (aktüel) heyelanların görüldüğü bir sahadır. Heyelanlar sahanın jeomorfolojik, litolojik ve iklim özelliklerinin etkisi altında oluşup gelişmektedir. Ancak, özellikle aktüel heyelanların oluşum ve gelişiminde insanın da etkisi olmaktadır. Sahada meydana gelen heyelanlar jeomorfolojik yapıda bazı değişikliklere ve yeni şekillerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Heyelanların etkileri bununla da sınırlı kalmamış yerleşim biriminde insan hayatını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Yörede yerleşmeye etki eden aktüel heyelanları tamamı ile durdurmak mümkün değildir.. Ancak alınacak bazı tedbirler ile zararlarının en aza indirilmesi mümkündür .
The land slides in Aydoğan and its near rounds(Otdu-Turkiye)