Bankacılık sektöründe kurumsal müşterilerin marka algılaması ve bir uygulama - Akbulut, Aylin (My University, 2008)
BANKACILIK SEKTÖRÜNDE KURUMSAL MÜŞTERİLERİN MARKA ALGILAMALARI VE BİR UYGULAMA Günümüz rekabet koşullarında markalar, ürün ve hizmetleri farklılaştırıcı bir unsur olmakla birlikte, ürün ya da hizmete kişilik kazandırmakta, yarattığı olumlu çağrışımlarla tüketicilerin algılarını olumlu yönde etkilemekte ve aynı zamanda prestij sağlayıcı bir unsur olmaktadır. Bu doğrultuda müşteri beklentilerini karşılayan ve marka algılamalarını başarılı bir şekilde yöneten işletmeler, pazarda kalıcı olabilmektedirler. Çalışmanın ilk bölümünde marka ve marka konumlandırma kavramları incelenmiştir. İkinci bölümde tüketicilerin marka algılamaları bölümü ve kurumsal marka kimliği içerisinde değerlendirilen kavramlar yer almaktadır. Üçüncü bölümünde ise bankacılık sektörünün özellikleri ve temel sorunları yer almaktadır. Çalışmanın uygulaması ise bankacılık sektöründe kurumsal müşterilerin marka algılamalarını belirlemeye yönelik olarak yapılmıştır

BRAND PERCEPTIONS OF CORPORATE CUSTOMERS AND AN APLICATION IN THE BANKING SECTOR Nowadays; in perfect competition market conditions, all the brands are being used for making difference in comodity and services’ qualities . Brands impersonate all the commodities and services .All the brands make a positive affect on consumers’ senses with the positive association which is created by them. Consequently, the enterprises which meet expectations of customers and which understand the feedbacks’ accurately on the brand perceptions and which finally use the feedbacks successfully can stand in the market permanant. In the first chapter of the research notions about brand and brand positioning are examined In the second chapter you can see the part of customers' perception of brand and the notions examined about corporate identity of brand. In the third chapter you can see the part of properties in the banking sector and the notions examined about question in the banking sector The application of the research is made on brand perceptions of corporate customers in the banking sector.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Marka_Bankalar ve Bankacılık; Üretim Yönetimi