Türkiye Florası için Yeni bir Persicaria L. Taksonu ve İstanbul’un Polygonaceae Taksonlarının Taksonomik Durumu - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Bu makalede İstanbul’daki Polygonaceae familyasına ait türler taksonomik yönden incelenmektedir. Türkiye’de 14 cinse ait hibritler dahil olarak 94 tür ve 9 türaltı takson bulunmaktadır. İstanbul florasında ise Polygonaceae familyasına ait Fallopia 2 tür, Persicaria 5 tür 3 alttür, Polygonum 9 tür ve Rumex 9 tür olmak üzere cinslerine ait toplam 26 tür ve 3 alttür rapor edilmektedir. Bunlardan Persicaria lapathifolia subsp. nodosa taksonu Türkiye Florası için yeni kayıt olarak tespit edilmiştir. Bu taksona ait detaylı fotoğraf ve betimlemesi verilmiştir. İstanbul’da yaşadığı saptanan her cins için orijinal teşhis anahtarı ve dağılım haritaları oluşturulmuştur. Ayrıca güncel bilgiler ışığında Türkiye’deki Polygonaceae familyası için cins teşhis anahtarı önerilmektedir.

In this article, the species belonging to the Polygonaceae family in Istanbul are examined taxonomi-cally. There are 94 species and 9 subspecies taxa belonging to 14 genera in Turkey. In the flora of Istan-bul, a total of 26 species and 3 subspecies of the genus are reported, including Fallopia 2 species, Persi-caria 5 species, 3 subspecies, Polygonum 9 species and Rumex 9 species belonging to the Polygona-ceae family. Of these, Persicaria lapathifolia subsp. nodosa taxon was reported as a new record for the Flora of Turkey. Detailed photographs and descriptions of this taxon are given. Original identifica-tion keys and distribution maps were created for each genus found to live in Istanbul. In addition, in the light of current information, a genus identification key is recommended for the Polygonaceae family in Turkey.
A New Persicaria L. Taxon for Flora of Turkey and Istanbul's Taxonomic Status of Polygonaceae Taxa