İstanbul ili Eyüp ilçesi ilköğretim okullarında görev yapan beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin ders dışında spor aktivitelerine katılım düzeylerinin araştırılması - Yıldız, Birol (My University, 2010)
İSTANBUL İLİ EYÜP İLÇESİ İLKÖĞRETİM OKULLARINDA GÖREV YAPAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLERİNİN DERS DIŞI SPOR AKTİVİTELERİNE KATILIMLARININ İNCELENMESİ Serbest zaman kişinin kendini zenginleştirdiği değer olarak ve kendini ifade ettiği, kendinin seçtiği ünitelerden oluşan ve kişinin zorunlu mesaisinin dışında kalan zamandır. Bu araştırmanın amacı İstanbul ili Eyüp ilçesi Beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin ders dışındaki serbest zamanlarında spora ne derecede vakit ayırdıklarını tespit etmek amaçlı olarak hazırlanmıştır. Bu amaca uygun olarak beden eğitimi öğretmenlerinin spora aktif ya da pasif, amatör veya profesyonel, bireysel ya da grup olarak katılıp katılmadıkları araştırılmıştır. Araştırma İstanbul ili Eyüp İlçesi’nde görev yapan 49 Beden eğitimi ve spor öğretmeni üzerinde uygulanmıştır. Öğretmenlerden 24 anket sorusuyla elde edilen verilerin istatistiksel olarak frekans ve yüzdeleri alınmıştır. Katılımcılara iki bölümden oluşan anket formu uygulanmıştır. Anketin ilk bölümünde beden eğitimi öğretmenlerinin demografik özelliklerini (yaş, medeni durum, hizmet yılı, cinsiyet vb.) içeren sorular yer alırken, ikinci bölümünde beden eğitimi öğretmenlerinin serbest zamanlarını değerlendirmeye yönelik sorular yer almaktadır. Serbest Zaman, Rekreasyon, Spor, Öğretmen

RESEARCH OF PARTICIPATION LEVELS OF PHYSICAL EDUCATION AND SPORT TEACHERS WHO WORK AT ISTANBUL EYUP PRIMARY SCHOOLS TO SPORT ACTIVITIES WHICH ARE DONE AFTER LESSONS Free time is to enrich themselves for people and is overtime. Which is not mandatoryand which consists of the selection of free units. The purpose of htis research is to determine how much time Physical Education and sport teachers who work at İstanbul Eyüp Primary Schools spend to sport in their free time. In this reseach was done an forty-nine Physical Education and sport teachers who work at İstanbul Eyüp Primary Schools. Twenty- four survey guestions were asked to teachers and the percentage and frequency of the data which was obtained from those questions was determined in this research. A questionnoire which consists of two parts was done on participants. At the first of the survey, there were questions related to the demographic characteristics of Physical Education teachers (age, marital,status, gender, etc..). At the second part of the survey, there were questions related to the assessment of the Physical Education teachers free time. Key Words: Leisure Time, Recreation, Sport, Teacher
Keywords: Beden Eğitmi ve Spor; Spor_İlköğretim