Sosyal medya ve gençlik - Çelik, Taha Yasin (My University, 2016)
SOSYAL MEDYA VE GENÇLİK Bilgi ve iletişim teknolojilerinde ortaya çıkan gelişmeler ile internete erişim alanlarının yaygınlaşması sonucu yeni medya ortamları, kullanıcıların yoğun katılım sağladığı alanlar haline gelmiştir. Özellikle sosyal medya mecralarında bu durum kendini göstermekte, her yaştan ve her kesimden bireyler bu ortamlarda çok fazla vakit geçirmektedir. Yapılan çalışma ve araştırma sonuçlarına bakıldığında ise sosyal medya ortamlarında gençlerin daha etkin oldukları görülmektedir. Bu çalışma, yeni medya ortamları arasında yer alan sosyal medya ve gençlik arasındaki ilişkiyi kuramsal çerçevede inceleyerek günümüzde, dünya genelinde ve Türkiye özelinde sosyal medya kullanımını araştırma raporları çerçevesinde sorgulamayı amaçlamaktadır. Bu çalışma kapsamında ayrıca bir anket çalışması yapılarak sosyal medyanın gençler üzerindeki etkileri ve gençlerin sosyal medyayı kullanım pratiklerini ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. nternet, Sosyal Medya, Gençlik

SOCIAL MEDIA AND YOUTH New media environments have become popular user fields as a result of the developments in information and communication technologies and widespread Internet access. Social media has especially become the indicator of this situation in that people from different ages and segments spend much time in social media sites. The literature indicates that the youth seem to be more active in social media sites. This research investigates the social media concept in Turkey and worldwide based on the research reports and theoretical framework. Additionally, a questionnaire was designed in order to reveal the impact of social media on youth and the social media usage practices of the youth. Internet, Social Media, Youth
Keywords: Gençlik; Sosyal medya; Türkiye