Endüstriyel ürünlerde algılanan kalitenin satınalma kararı üzerindeki etkileri ve bir uygulama - Akın, Ali Onur (My University, 2004)
Soyadı: Ali Onur AKIN letme Program: Uluslarası Kalite Yönetimi Ahmet Ercan GEGEZ Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - Kasım 2004 Algılanan Kalite, Satın Alma

ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLERDE ALGILANAN KALİTENİN SATINALMA FAALİYETLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ VE BİR UYGULAMA Bu tezde derinlemesine mülakat yoluyla yapılan ve özellikle sağlık sektörü üzerine odaklanan bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmadaki amacımız eğitimini aldığımız kalite konusundaki esasları tez çalışmamızda da uygulayarak bu konuların sektöre bir yansımasını sağlayarak ileride yapılabilecek çalışmalara ışık tutmaktır. Sağlık sektöründe satın alma işlevini yapan kişilerle satın alma işlevinin yapıldığı kurumlara bakıldığında farklılıklar görülmüştür. Bu farklılıklar satın alma işlevini yapan kişilerin arasında sağlık eğitimi alan kişilerle sağlık eğitimini almayan kişiler arasında çok ciddi farklılıklar görülmüştür. Benzer durum kamu kurumları ve özel sektörler arasında aynı oranda zıtlık bulunmamaktadır. Özellikle son yıllarda kamu kurumlarında kaliteye bağlı olarak kazançların tüm personel arasında belli oranda pay edilmesi sebebiyle kalite hem özel kurumlarda, hem de kamu kurumlarında çok önemlidir. Kalitenin sağlanması kurumlarla beraber buna bağlı tüm çalışanlar ve tedarikçi firmalara da bağlıdır. Ancak toplam kalite yönetimiyle müşteri memnuniyeti sağlanır bu da kazanç ve farklılık yaratacaktır. Name and Surname: Ali Onur Akın Field : Business Programme : International Quality Management Supervisor : Ahmet Ercan Gegez Degree Awarded and Date : Master- November, 2004 Perceived quality, buying ABSTRACT IN INDUSTRIAL PRODUCTS, THE EFFECTS OF THE BUYING DECISION ON PERCEIVED QUALITY AND A PRACTICE In these thesis we study in medical area use depth interview method. Our aim is to use quality based informations in the classified group. In these thesis we find some differences in medical area. These differences are seperated in doctors and buying persons or private hospitals and social security. This kind of difference is specially appears in medacal equcational. We couldn't find same things in social sequrity and private hospitals. Last few years in social sequrity hospital higher quality also gets higher payments. That's why in all of these hospital systems higher quality is so important. Total quality management can be made by hospitals, all persons and medical companies. Total quality management can be increase by customer satisfaction and this is also goes in the same ways by the money
Keywords: Kalite; Satınlama