Globalleşme sürecinde ülkemizde muhasebe mesleği ve meslek mensuplarının eğitimi - Ayboğa, Hanifi (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2003)
Her bilim dalında olduğu gibi muhasebe bilimi ve mesleğinde de önemli değişimler yaşanmaktadır. Bunun sonucunda alan uzmanı muhasebecilere gereksinim artmaktadır. Bu durum muhasebe eğitimine de yansımakta ve eğitimin değişen koşullara uyum sağlamasını zorunlu kılmaktadır. Bu gelişmeler, muhasebe eğitiminin nasıl olması gerektiği konusunda çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşları da harekete geçirmiştir.