Yazılı ve görsel basında kurumsal sosyal sorumluluk faliyetlerinin marka imajına etkisi - Yüceldi, Umut (My University, 2009)
Günümüzde işletmelerin amaçlarının yalnızca ürün ve hizmet üretmek olmadığı; toplumun sosyal sorunlarına karşı da sorumluluk üstlenmesi gerektiği düşüncesi işletmelere yeni sorumluluklar yüklemiştir. Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) olarak tanımlanan bu sorumluluklar gönüllülük esasına dayanıyor olmasına karşın, toplumda bilincin ve konuya olan farkındalığın artıyor oluşu, işletmeleri doğal bir yaptırımla baş başa bırakmaktadır. Bugünün ateşli rekabet ortamında işletmeler ayakta kalma, sadık müşteri yaratma, olumlu marka imajı oluşturma mücadelesinde KSS’yi yeni bir yönetim stratejisi olarak kullanmaktadır. Bu tez ile Medya İşletmeleri olarak adlandırabileceğimiz yazılı ve görsel basın işletmelerinin, günümüz liberal piyasanın ekonomik bir aktörü olarak kar etmeyi düşünmesinin yanında; sosyal sorumluluklarının bilincinde hareket ederek KSS faaliyetlerinde bulunmasının sadık okuyucu ve marka imajına etkisi eleştirel bir yaklaşımla irdelenmektedir.

Nowadays, the idea that the establishments should take responsibility about the social problems of the society, gave new duties to the establishments, in addition to their aims, which are not only the product or the service. These duties, identified as the corporate social responsibilities depend on volunteerism but, as the awareness and the consciousness of the society increases , establisments are facing a natural sanction about this. Today, in the combat of survival, gaining loyal customers and positive brand image, the establishments are using CSR as a new management strategy. With this thesis; the written and visual press establishments which we can call the media establishments, are explicated as an economical actor that aims profit, in addition to its awareness about social responsibilities and act towards CSR, is criticised about the effects on the loyal reader and brand image.Portföy Yatırımları, Vektör Otoregresyon (VAR)
Keywords: Basın; Basın Ekonomisi; Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS); Marka İmajı