Türkiye'de cari işlemler açığının sürekliliği - DEMİRCİ, SERVER (My University, 2012)
Bu çalışmada Türkiyede cari işlemler açığındaki süreklilik test edilmiştir. Çalışmada 1991-2012 döneminde meydana gelen cari açıkların zaman serisi özellikleri kısa dönemli bağımlılık için birim kök testleri kullanılarak incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar, Türkiyede cari açıkların süreklilik gösterdiğini ve gelecekte de açıkların süreceğini ortaya koymaktadır. Bu bulgular ışığında, cari açık sorununa karşı yapısal önlemler alınması gerekmektedir.

In this paper, we test for persistence in Turkey current account deficit. This paper studies the time series properties of Turkey current deficits during 1991-2012 period, using the unit root tests for short- run dependency. We conclude that the fluctuations in Turkey current deficits exhibit persistence. Our findings point out to continue the current deficit persistency in the future. The results suggest that should take structural precautions towards current deficit problem
Persistency of current account deficit in Turkey
Keywords: İşletme Finans