İlköğretim okullarında 6. sınıf sosyal bilgiler dersi coğrafya konularının öğrenilmesi ve öğretilmesinde etkili olan faktörler - Kayalı, Hülya (Eğitim Bilimleri Dergisi, 2004)
Bu çalışmanın amacı ilköğretim okulları 6. sınıf Sosyal Bilgiler dersi coğrafya konularının öğrenme ve öğretilmesinde öğrenci başarısını etkileyen faktörlerin neler olduğunu belirlemektir. Bu amaçla dört ilköğretim okulunda öğrenim gören 196 (95 kız, 101 erkek) 6. sınıf öğrencisine anket ve başarı testi, öğret menlerine de anket uygulanmıştır. Bu çalışmanın sonucunda öğrencilerin derse yönelik tutumları, derse çalışma biçimleri, öğretmenlerin coğrafya konularını öğretirken kullandıkları yöntem ve teknikler, araç ve materyallerin öğrenci başarısı üzerinde etkili olduğu belirlenmiştir.
Keywords: ilköğretim öğrencileri, coğrafya konuları, coğrafya konuları öğretimi.