Hizmet işletmelerine yönelik bir ücret sistemi önerisi - Eronat, Mehmet (My University, 2019)
HİZMET İŞLETMELERİNE YÖNELİK ÜCRET SİSTEMİ ÖNERİSİHizmet işletmelerinde insan kaynakları yönetiminin en önemli unsurlarından biri ücret ve maaş yönetimi politikalarıdır. Özellikle, günümüzde işgücü yapısının giderek farklılaşması iş görenlerden, işletmelerin beklentilerini değiştirmekte, bu bağlamda geleneksel ücret ve ödeme sistemleri yetersiz kalmaktadır. Bununla birlikte, hizmet işletmelerinin birbirinden çok farklı özellikte ve kültürel yapıda iş görenleri istihdam etmeleri, bu iş görenlere yapılacak ödemelerde çok çeşitli faktörlerin dikkate alınmasını gerekli kılmaktadır. Bu çalışmada işletmelere yönelik ücret sistemi önerisinin sunulması amaçlanmıştır. Bu yeni ücret sisteminde şirketin ücret ortalamaları alınarak şirketin ücret kademelerine göre ortalama brüt ücretleri belirlenmiş olup, her bir kademe için en düşük, ortalama ve en yüksek ücret değerleri belirlenecektir. Mevcut ücretler neticesinde elde edilen ortalama ücret tablosu aynı zamanda şirketin ücret politikasının belirlenmesinde ve ücret ayarlamalarında anahtar olarak kullanılacaktır.

WAGE SYSTEM PROPOSAL FOR SERVICE BUSINESSOne of the most important elements of human resources management in service enterprises is wage and salary management policies. In particular, the increasingly differentiation of the labor force structure today changes the expectations of those working, and traditional wage and payment systems remain inadequate in this context. However, it is necessary for service companies to employ people with very different characteristics and cultural structures, and to take into consideration various factors in the payments to be made to these employees. In this study, it is aimed to present the remuneration system proposal for enterprises. In this new remuneration system, average gross wages are determined according to the wage levels of the company by taking the average of wages of the company and the lowest, average and maximum wage values will be determined for each level. The average wage table obtained as a result of the current wages will also be used as a key in determining the wage policy and wage adjustments of the company.
Keywords: Business; Finance; Finans; Hizmet İşletmeleriÜcret Sistemi Service BusinessWage System; İşletme