İşletmelerin sosyal sorumluluğu ve parekende sektöründe bir uygulama - Davran, Hüseyin (My University, 2005)
Çalışmada 1800'lü yıllardan günümüze kadar işletmelerin sosyal sorumluluğu kavramı ele alınarak, uygulamada ve teoride sosyal sorumluluğun nasıl olduğu konusu incelenmiştir. Çalışmada konu çeşitli yönlerden incelenmiş ve çalışma üç bölümden oluşmuştur. İlk bölümde işletmelerin sosyal sorumluluğu, kavramsal, tarihsel, teori ve uygulama bakımından açıklanmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde ise perakendecilik, kavramsal ve tarihsel sürece uygun olarak ele alınmıştır. Üçüncü ve son bölümde perakendecilik alanında faaliyet gösteren iki firmanın Sosyal Sorumluluklarını ölçmeye yönelik bir çalışmaya yer verilmiştir. Çalışmanın amacı ise, incelenen Discount Marketlerin Mağaza Müdürlerinin nezdinde, gerçekten sosyal sorumluluğa sahip olup olmadıklarının belirlenmesidir. Sonuç bölümünde ise, çalışma genel olarak ortaya konulmaya çalışılmış ve uygulama bölümünde elde edilen analiz bulgularına yer verilmiştir. This dissertation was focused on social responsibility concept and how is practical and theoretical view in social responsibility of enterprises since 1800. In this case social responsibility was examined in different ways and divided into three sections. First section is consisted of trying to explain social responsibility of enterprises in conseptual, historical, theoretical and practical way. Second section is included to mention retailing meaning based on conseptual and historical view. Section three which is last one-the research stage- is focused on measuring social responsibility levels of two different firms working in retailing sector. The goal of this research is determine that discount stores are had social responsibility or not by store manager. In the final section, datas from the research stage were determined and reached up information.
Keywords: Genel yönetim; Üretim Yönetimi