Borsa İstanbul ve Euronext Paris borsalarında ilk halka arzlarda düşük fiyatlama ve etki eden faktörler regresyon uygulaması - Öztürk, Evren (My University, 2019)
Şirketler genellikle kar elde ettikleri dönemlerde yaptıkları faaliyetler ve finansal bilgilere çok fazla önem vermeyebilirler. Bir şirketin sürdürülebilirliğini sağlayabilmesi için finansal bilgilere her zaman önem vermeli ve finansal açıdan şirketin durumu sürekli olarak değerlendirilmelidir. Finansal bilgilerin önemi sebebiyle, ülke ekonomisinin güçlü ve istikrarlı olması için işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önemlidir. Bu nedenle işletmelerin ellerindeki sermayeyi daha özenli kullanması ve elindeki kaynakları değerlendirmesi gerekmektedir. Son dönemlerde bu sebeplerden dolayı özellikle halka arz önem kazanmaya başlamıştır. Çalışmada işletmelerin halka arzının ve bu süreçteki değerlemelerin nasıl olması gerektiği açıklanarak bir uygulmala ile ortaya konmuştur.

Companies do not give much importance to the activities and financial information during the time they profit. For a company to maintain its sustainability, it should always give importance to financial information, and the financial status of the company must be evaluated consistently and should be assessed continuously. Due to the influence of financial information, it is essential to ensure the sustainability of the business so that the economy of the country is strong and stable. For this reason, it is necessary to use the capital of the enterprises with more care and resources. In recent years, primarily because of these reasons, the public offering has begun to gain importance. This study approaches the public offering of the businesses and the way in which these valuations should be explained with an implementation.
Keywords: Accounting; Değerleme Public Offer; Halka Arz; Menkul değerler borsası; Muhasebe; Stock exchanges; Valuation