Elektronik ticaretin Türkiye ekonomisinde yarattığı katma değer - Ödemişli, Eda (My University, 2019)
Yaşadığımız 21. YY, bugüne kadar görülmemiş bilgi birikimine ve teknolojik gelişmeyi konsolide eden bir hal içermektedir. Artık teknoloji “giyilebilir” hale gelmiş ve hayatın hemen her alanı dijital bir dönüşüme tabi olmuştur. Değişim ve dönüşümün getirdiği ve herkesi etkileyen önemli kavramların başında artık e ticaret bulunmaktadır. Modern yaşamda önemli bir olgu haline gelen E-Ticaret gelişmiş ülkelerde hayatın doğal akışı içerisinde yer alırken, gelişmekte olan ülkelerde etkisini her geçen gün daha fazla hissettirmektedir. Türkiye’de her geçen gün hayatın içinde daha fazla yer bulunan e ticaretin incelediği bu çalışmada, e ticaretin hayata etkileri ve bu etkinin yarattığı “fayda”konusuna değinilmiştir. Her ne kadar e ticaret konusuna mesafeli yaklaşılınsada özellikle fiziki olarak belirli coğrafya sıkışmış işletmelere büyük faydalar sağlayan e ticaret, genel olarak ülke ekonomisine de önemli katma değerler sağlamaktadır. Çalışma kapsamında e ticaretin özelliklerinden bahsedilerek, yarattığı fayda ve katma değerlerin üzerinde durulacaktır.

The 21st century in which we live includes a state of knowledge that has never been seen before and consolidates technological development. Now technology has become “wearable ve and almost every aspect of life has been subjected to a digital transformation.One of the most important concepts brought about by change and transformation and affecting everyone is e-commerce. E-Commerce, which has become an important phenomenon in modern life, is located in the natural flow of life in developed countries, while it is becoming more and more felt in developing countries.Turkey is located in more places every day of your life in this study to examine the commercial, e-commerce and life effects created by this affect the benefit is been mentioned. Although e-commerce is approached in a distance, e-commerce, which provides great benefits especially for businesses that are physically stuck in a certain geography, provides significant added value to the national economy in general. Within the scope of the study, the characteristics of e-commerce will be mentioned and the benefits and added values it creates will be emphasized.
Keywords: Digital Economy; Dijital Ekonomi; Electronic commerce; Elektronik ticaret; Finance; Maliye; New Economy; Turkey; Türkiye; Yeni Ekonomi