Türkiye’de tarım işletmelerine verilen devlet yardım ve teşviklerinin Türkiye finansal raporlama standartları açısından incelenmesi ve muhasebeleştirilmesi: uygulama - Güngören, İbrahim (My University, 2013)
Türkiye ve Dünya‘daki hızlı nüfus artışı ve globaleşme sonucu artan ihtiyaçların bir sonucu olarak beslenme alışkanlıklarında da yaşanan hızlı ve değişken artışlar olmuştur. Bu artışların sonucu olarak tarım sektörü gerek stratejik olarak gerekse ekonomik olarak ön plana çıkmaktadır. Bu noktadan hareketle çalışmamız, tarım sektöründe yer alan firmalar açısından ulusal ve uluslararası ölçekte alınan mali yardımların (krediler, teşvikler, hibeler, muafiyetler) muhasebeleştirilmesi esnasında ulusal muhasebe sistemlerinden, uluslararası muhasebe sistemine geçişinin meydana getirilen muhasebe kayıtları ve kayıtlara istinaden oluşturulan finansal tablolar çerçevesinde incelenmesidir. Tarım, Mali Yardımlar, Krediler, Teşvikler, Hibeler, Muafiyetler, Ulusal ve Uluslararası Muhasebe Sistemi, Muhasebe Kayıtları, Finansal Tablolar

There were some rapid and changable increasements about digestion habits in Turkey and all over the World as a result of increasing needs regarding with rapid increase of population and the globalization. In content of these increasements , the agriculture sector comes into prominence not only strategically but also economical. Due to the point that was mentioned within the scope of the first paragraph, our thesis study is based on the recognization of financial aids that were received by the companies located in agriculture sector within the scope of national and international fields (credits, incentives, donations, exemptions). Herein, the given dissertation was fulfilled within the frame of bookkeepings inconjunction with the transmission from local accounting system to international accounting system and also within the frame of financial statements that were generated depending on those bookkeepings. Key Words: Agriculture, Financial Aids, Credits, Incentives, Donations, Exemptions, Nationaland International Accounting Systems, Bookkeepings, Financial Statements
Keywords: Ekonomik Yönleri; Muhasebe; Tarım; Tarım Kredisi; Tarım ve Devlet; Türkiye