Türk sigorta sektöründe teknik karşılıklar ve yeni kurulan hayat dışı sigorta şirketleri üzerine bir uygulama - İnce, Serkan (My University, 2011)
Teknik karşılıklar sigorta şirketlerinin mali tablolarındaki en önemli kalemlerden biridir. Bu karşılıkların tam olarak ayrılması, sigorta şirketinin ileride gerçekleşmesi muhtemel risklere karşı korunmasını ve sigortalılarına karşı yükümlülüklerini de eksiksiz bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Teknik karşılıkların uygulanması ve hesaplanması sigorta branşlarına göre farklılık gösterirken özellikle hayat ve hayat dışı branşlarda bu fark belirgin bir şekilde ortaya çıkmakta olup, bu karşılıkların hesaplanmasında genel olarak geçmiş dönemlere ait veriler kullanılmaktadır. Fakat faaliyete yeni başlayan sigorta şirketlerinin geçmiş verilerinin bulunmaması, ilgili şirketler için teknik karşılıkların hesaplanmasını güçleştirmekte ya da yanlış hesaplanmasına neden olmaktadır. Bu çalışmada Türk Sigorta Sektöründeki teknik karşılık hesaplama yöntemleri incelenmiş ve faaliyete yeni başlayan sigorta şirketleri için bir uygulama modeli geliştirilmiştir. gorta, Risk, Teknik Karşılıklar, Hesaplama Yöntemleri, Yeni Kurulan Sigorta Şirketleri

Technical reserves in financial tables are of utmost importance in the insurance industry. Accurate reserving enables the company to manage future possible risks easily, thus fulfilling liabilities for the insureds. Calculation of reserves varies for different insurance branches, and there is a very prominent difference between life and non-life insurance. Calculation is usually based on the data of previous periods. However, in case of newly founded companies this approach fails to yield accurate figures due to lack of sufficient statistical data. In this study, reserve calculation methods in Turkish Insurance Regulation are reviewed and a new model is proposed for newly established companies. Key words: Insurance, Risk, Technical Reserves, Calculation Methods, Newly Establihed Insurance Companies
Keywords: Sigorta Şirketleri; Sigortacılık