Eğitimin doğum öncesi boyutu - Bıyık, Ayşenur Türk (My University, 2007)
EGiTiMiN DOGUM ÖNCESi BOYUTU Egitimin özü, sahip olunan tecrübenin aktarılması, amacı ideal insana ulasmaktır. İnsanın karsılastıgı ilk egitim faaliyeti, süphesiz ailesi içerisinde olmaktadır. Yakın zamana kadar çocuk egitimine dogumla birlikte baslanması uygun görülmüsken, son zamanlarda elde edilen bilgiler, dogumdan sonraki gelisimi büyük oranlarda etkilemesi nedeniyle, dogumdan önceki döneme de önem verilmesinin geregini ortaya koymustur. Buna göre çocuktan birinci derecede sorumlu olan ana-babanın, çocugun egitimi ile ilgili tedbirlerini nikah öncesinde, evlenmeye karar verirken baslatması gerekmektedir. Egitimin dogum öncesi boyutu, evlilige karar verme asamasından, doguma kadar geçen süre zarfında yapılacak olan egitim faaliyetlerinin bütününü kapsamaktadır. Bu çalısma ile çocuk egitimi, evlilige karar vermekle baslatılmıs, ana-baba adaylarına genelde egitim, özelde din egitiminin temellerinin, daha dogum öncesi dönemde atılmaya baslandıgının bilinci kazandırılmaya çalısılmıstır.

EDUCATION IN THE PRENATAL PERIOD The essence of education is to transfer the experience to the new generations and the aim of it is to reach the ideal person. The human being meets with education for the first time in his family. Not long ago it was thouht that it is enough to begin the education with the birth. But the researches done recently showed that the prenatal period is very important for the devlopment of child after his birth. So the parents who are responsible from the education of children must begin to take precautions when they decide to get married, before the marriage ceremony. Education in the prenatal period contains the educational activities from the decision of marriage until the birth of child. With this study the education of children is started with the decision of marriage and we tried to make concious the mothers and fathers about the importance of prenatal period for general educition and religious education.
Keywords: Din Eğitimi; İslam Dini