2011/95/AB sayılı vasıf yönergesi’nin 17(1)(B). maddesi uyarınca_x000D_ _x000D_ ikincil koruma statüsü haricinde tutma sebebi olan “ciddi suç işlenmesi” kavramının yorumuna ilişkin Avrupa Birliği Adalet divanı’nın 13 Eylül 2018 tarihli kararının tercümesi ve değerlendirilmesi_x000D_ - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Bu çalışmada öncelikle AB Vasıf Yönergesi’nin 17(1)(b) maddesinde yer alan ciddi suç işlemesi sebebiyle ikincil koruma haricinde tutma hükmüne ilişkin ABAD’ın 13 Eylül 2018 tarihli yorum kararının Türkçe tercümesine yer verilecektir. Çalışmanın son kısmında, AB ve Türk hukukunda hariçte tutmanın yasal dayanakları hakkında bilgi verildikten sonra ABAD’ın 13 Eylül 2018 tarihli yorum kararı değerlendirilecektir.

In this study, translation of the preliminary ruling of the ECJ dated 13 September 2018 concerning the interpretation of the concept of committing serious crime in Article 17(1)(b) of the EU Qualification Directive as a reason for exclusion from subsidiary protection will firstly be made. In the last part of this study following the legal sources of exclusion in Turkish and the EU law, the preliminary ruling of the ECJ dated 13 September 2018 will be evaluated.
Translation and evalutaion of the preliminary ruling of the european court of justice dated 13 september 2018 on interpretation of the concept of “committing a serious crime” as a reason for exlusion from subsidiary protection under article 17(1)(B)